Werkgroep Natuur 2024

Ook in 2024 gaat de Werkgroep Natuur van de KNNV-afdeling Drechtsteden de natuur op het Eiland van Dordrecht weer bekijken en inventariseren. Dat doen we eenmaal per maand in de periode maart tot en met november op de eerste maandag van de maand en in slechts enkele geselecteerde gebieden, zodanig dat je daar maximaal één ochtend bezig bent.

Dit bekijken en inventariseren van de natuur doen wij al sinds 2014 in de diverse gebieden op het Eiland van Dordrecht. We hebben in de afgelopen jaren geïnventariseerd in de Louisa Cannemanspolder, op de Tongplaat en op het Zuidplaatje, het bos van de Elzen, het buitendijk gebied bij de Oost- en de Zuidhaven, Polder de Biesbosch, het Dubbelmonde- /Overkamppark. De laatste jaren zijn we in delen van de Oost en Westzijde van de Noorderdiepzone van de Nieuwe Dordtse Biesbosch bezig geweest.

We bekijken niet alleen de planten, maar alles wat we op natuurgebied tegenkomen op onze wandeling, dus ook vogels, vlinders, libellen, paddenstoelen etc. Iedereen is welkom bij deze wandelingen, je hoeft geen lid te zijn van de werkgroep.

Blijf niet thuis, loop eens een keer mee, het is leerzaam én ontspannend!

Sinds 2014 houden wij deze inventarisaties ook bij in een Inventarisatieoverzicht (om in te zien is Excel nodig) van de Natuurwerkgroep over wat we hebben gezien en op naam hebben kunnen brengen.

Dit jaar leggen we weer de nadruk op de nieuw aangelegde verbindingszone tussen de Sliedrechtse- en de Dordtse Biesbosch, de Noorderdiepzone. Door dit langgerekte gebied meerdere keren te bezoeken zien we hoe de natuur hier zich de komende jaren is gaan ontwikkelen.

Let wel op de verschillende vertrekpunten van de wandelingen!

Alle wandelingen beginnen om 9 uur en duren tot circa 12 uur.

Maar let op ! Als het ’s morgens om half negen regent of buiig is en verwacht wordt dat het niet spoedig droog wordt, gaat de wandeling niet door en proberen we het op de tweede maandag van de maand opnieuw.

8AprilTongplaat en Zuidplaatje, verzamelen parkeerterrein Zuidhaven. Vogels, Bevers en planten.

Iedereen is van harte welkom op deze wandelingen, hoe meer kennis des te beter de inventarisatie!

Gerard Verroen.

Datum & tijd
ma 8 april 2024 van 9:00 tot 12:00
Vertrekplaats

verzamelen parkeerterrein Zuidhaven.
Bekijk vertrekplaats