Ledenavond IVN / KNNV

informatie


Op maandag 18 september
Aanvang 20.00 uur.
Locatie: De Troubadour, gebouw De Gravenhorst, ingang Vijverlaan


Er word weer een ledenavond knnv / ivn georganiseerd
Deze avond zal Tim Breur ons meenemen in de wondere wereld van de vleermuizen.

Vleermuizen excursie in de natuurlijke omgeving

Om de kennis, die we in theorie hebben opgedaan, gaan we op 21 september met deze wetenschap ook nog een avond,  buiten in de natuur, onder leiding van de gidsen Ruud en Tim, de vleermuizen opzoeken. De opgedane kennis die we hebben gekregen, gaan we die avond in de praktijk brengen. We gaan dan met een aantal bat-detectors proberen de vleermuizen aan het geluid op naam leren brengen.


Door de gidsen is de datum van deze buiten-lesavond vastgesteld op donderdag 21 september 2023. Deze buiten excursie start om 21.00 uur .
 
De locatie waar dit gaat plaatsvinden is met zorg gekozen. De bebouwde kom is leuk om te doen, omdat men dan meer ” in eigen omgeving ” dingen ontdekt en omdat je dan bij gebouwen een mooi baltsgedrag kunt laten zien en horen. Op deze locatie heb je zowel hoogbouw, laagbouw, een donker park en het Wantij bij elkaar liggen, dus denken de gidsen dat je daarmee ook goed de kans spreidt om in ieder geval iets leuks waar te nemen.
Daarvoor is de Staart een goede optie. Deze locatie is aan het Generaal S.H. Spoorpad, gelegen tussen het Wantij en de Haringvlietstraat. De locatie staat met een rode Stip aangegeven op boven afgedrukte kaart.

maandag 16 oktober
Aanvang 20.00 uur.
Locatie: De Troubadour, gebouw De Gravenhorst, ingang Vijverlaan

zal Cees Mastenbroek een lezing over het leven van de Spinnen geven.

De lezing van Cees Mastenbroek is gebaseerd op de vele foto’s die hij ooit maakte van variëteiten van spinnen in De Elzen, waarin aandacht wordt gegeven aan o.a. de plaats van de spinnen in het dierenrijk en hun verwanten, de lichaamsbouw van spinnen, de in onze omgeving voorkomende spinnen en wie zijn de predators van spinnen.